Egészséges, természetes rágcsálni valók…

Egészséges, természetes rágcsálni valók…

Egészséges, természetes rágcsálni valók…

Szájhigiénia szempontjából nagyon fontos, hogy kutyánk eleget rágjon, valamint addig le is köti magát. A fogápolás egy elég összetett téma, a genetikai hajlamot a fogkövesedésre itt sem tudjuk kiküszöbölni, emiatt kiemelten fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük kutyánk fogazatát és amennyiben szükséges, leszedessük a fogkövet a nagyobb probléma elkerülése miatt.

Az egészséges, természetes rágcsálni valók palettája igen széles, a kacsából, a sertésből, stb. kezdődően egészen a marhából készült termékekig. A teljesség igénye nélkül hoztam pár ötletet, mivel tudjuk pl. a füstölt sertés csontot kiváltani, ízfokozók és egyéb anyagoktól mentesen.

Bikacsök (szárított) - alacsony kalória és magas protein tartalmú snack, amit túlsúlyos kutyák számára is ideális ropogtatni való.

Marhagége (szárított) - magas kondroitin és glükozamin tartalma miatt bizonyítottan hatékony a kutyák ízületeinek támogatásában. Kalória és zsírszegény, könnyen emészthető nassolni való.

Nyúlfül (szőrös, szárított) - alacsony zsírtartalmú, gyomor és béltisztító hatású.

Jerky ball - félszáraz, füstölt húsos csemege, ami a bikacsök húsos végéből készül. Alacsony kalória és magas protein tartalma miatt nem csak könnyen emészthető, hanem túlsúlyos ebek is nyugodtan fogyaszthatják.

Marha ín - tartós rágni való, támogatja a természetes emésztési folyamatot.

Marha fejbőr (szárított) - tartós rágcsálni való.

Marha fül (szárított) - zsírszegény, könnyen emészthető nasi.

Préselt marhabőr rágócsontok - zsírszegény, különböző méretekben kaphatóak.

A zárt csoportunkban a Humac használó tagok a következőket ötleteket írták nekünk :

Nyúlroló - támogatja a természetes emésztési folyamatot, fehérjét és rostokat tartalmaz. A szőr a bélben és a gyomorfalon "seprűként" tisztítja a bél és a gyomor falát.

Bárány légcső - könnyen emészthető, kalciumban gazdag.

Szárított kacsanyak - könnyen emészthető, alacsony kalória tartalma miatt érzékeny gyomrú és túlsúlyos kutyák is fogyaszthatják.

Szarvas agancs - kalciumban és ásványi anyagokban gazdag, alacsony kalória tartalmú rágóka.

Strucc csont - tartós nasi, zsír és koleszterin szegény, ezért hízékony ebek is fogyaszthatják.

Kávéfa rágóbot - kemény, natúr, jól emészthető, allergia esetén is ajánlott rágni való.

Igyekeztem olyan dolgokat írni, amik a kisebb állateledeleseknél is beszerezhetőek, viszonylag tartósak (a nyúlfület a nyolc kilós „kandisznóm” fél napig rágja, az amstaffoknak kb. 30 másodperc… Arra viszont érdemes figyelni, hogy a préselt csontokat megbízható gyártótól vegyék, ne a kínaiban, mert könnyen maradnak vegyszer maradványok a termékekben.

Mivel sok az allergiás négylábú a csapatban, ezért főként marhából és nyúlból készült nasikat választottam, de írjátok meg nyugodtan, ti mit szoktatok rágatni a szőrös családtagokkal!

Köszönöm az értékes hozzászólásokat Humacos fogyasztóinknak: Bodóczki-Pikó Szilvia, Őri-Korompai Eszter, Káli Dobi, Bacsa Judit, Szolnoki Gábor, Nikolett Paróczy!

Varga Tünde

Ezeket is érdekesnek találhatod

Ételintolerancia/hisztamin allergia
Ételintolerancia/hisztamin allergia
Az utóbbi években egyre erősebben megfigyelhető, hogy bizonyos ételek fogyasztása allergiás jellegű tüneteket válthat...
Olvass tovább...
Mire figyeljünk, ha új kölyökkutya érkezik a családba?
Mire figyeljünk, ha új kölyökkutya érkezik a családba?
Szeretnénk néhány tanácsot adni kezdő állattartóknak, mit és mire kell figyelni, ha új családtag érkezik. Mikor megér...
Olvass tovább...
Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Az utóbbi időben megnőtt a keresések száma a hipoallergén állati tápokra. Nincs könnyű helyzetben a Gazdi, ha kénytel...
Olvass tovább...