Csufi története

Csufi története

Ő itt Csufi!
Csufit egy állatbarát mentette ki egy szaporító markából, ahol rettenetes körülmények között élt.

Még látszott rajta, hogy nem olyan rég szülhetett, de a kutyusok már nem voltak mellette. Szinte teljesen csupasz volt, kisebesedett a bőre, folyton vakaródzott és apró gennyesnek tűnő hólyagok is voltak rajta. Ingerlékeny volt, nyugtalan, de nagyon barátságos. Aki megmentette, nem tudta megtartani, ezért keresett neki egy menhelyet, egy mentőcsapatot.

Csufi a Mini menedék Madaras-hoz került, ahol befogadták és 4 év körülinek becsülték, aki már többször szült. Állatorvos megállapította, hogy a borzalmas sebek és szőrhiány oka valószínűleg a stressz, a nem megfelelő táplálás okozta allergia. De a sok szülés sem tett jót a kis szervezetének. A menhely vezetője, Pont Hajnalka már ismerte a Humac-ot és szinte azonnal elkezdte kezelni nemcsak a porral, hanem a Humac Help krémmel is naponta többször.

-Hajnalka! Mit éreztél, amikor megláttad ezt a szerencsétlen állatot?
-Először csak a mérhetetlen sajnálatot, de amikor kiderült, honnan is érkezett, inkább mérhetetlen dühöt. Hogy lehet egy ilyen védtelen kis állatot így megkínozni és hogy mikor lesz már ennek vége, mikor lesz végre nálunk komolyan vett állatvédelmi törvény. De mindenképp meg akartam menteni, hogy végre megnyugodhasson, rendbe jöjjön és szerető Gazdira találjon, akik majd elfeledtetik vele a múltban történteket.

-Kapott e gyógyszert a kezelés kezdetén Csufi?
-Igen, de csak némi antibiotikumot. Én ismertem a Humac-ot már akkor és nem akartam szteroidos kezelésnek kitenni. Emelt 2 %-os adaggal kezdtük a Humac-ot és naponta kétszer kentük Humac Help krémmel is. Már az első héten enyhültek a tünetek, sőt a kis füle mögött pár szőrszál is megjelent.

Nagyon boldog voltam, mert bár tudtam, hogy hosszú folyamat lesz őt rendbe rakni, de menni fog.
Mára Csufiról kiderült, hogy nagyon vagány csajszi, mellesleg egy zabagép és nagy mókamester!
Sokkal vidámabb, itt-ott még lassabban nő a szőr, de az alig több mint 1 hónap még kevés, hogy teljesen rendeződjön az immunrendszere.

Mi, a Humac csapat is összeállítottunk egy Humac 2,5 kg és egy Help krémet és elküldtük a menhelynek, így ma már az összes védencük Humac-ozik.

Reméljük Csufi gyorsan rendbejön és gazdisodhat ez a hányatott sorsú kis szépség.

Ezeket is érdekesnek találhatod

Prevenciós készítmények és a Humac por
Prevenciós készítmények és a Humac por
Itt a nyár, a jó idővel beköszöntött a szúnyog szezon, vele együtt pedig a szívféreg elleni védekezés a gazdik részér...
Olvass tovább...
Konyhakész menük
Konyhakész menük
Napjainkban egyre népszerűbbek a konyhakész menük a kedvenceinknek. Lehet ez nyers, vagy főtt eledel. Jó hír, hogy a ...
Olvass tovább...
A táplálékallergia megjelenési formái
A táplálékallergia megjelenési formái
A természet sokszínűségét bizonyítja, hogy ahány kutya annyi féle tünetet okozhat a táplálékallergia, vagy a táplálék...
Olvass tovább...