Az allergia esetén hogyan hat? Miért hat, amikor eddig semmi nem segített?

Az allergia esetén hogyan hat? Miért hat, amikor eddig semmi nem segített?

Az allergiát – mint tünetet – csak részben érinteném, ez egy bonyolult folyamat.

A szervezet helytelen válasza különböző – külső (és) vagy belső – hatásokra.

A két kérdés összefügg. A huminsav megköti az allergiát okozó anyagokat, illetve egy jó részét.
Csökken az allergének száma. Az allergia sok esetben nem egy dolog miatt alakul ki, hanem több együttes hatás miatt. Lehet, hogy allergiás az állat a virágporra, de ez nem okoz tüneteket (szubklinikai). Ha emellé még társul két másik allergia együtt már tüneteket okoznak, így kialakul a klinikai forma. Ha sikerül egy vagy több allergént, megkötni kiküszöbölni, nagy az esély, hogy elmúlnak a tünetek. Azzal, hogy a huminsav megköti az allergének egy jó részét – olyat is amiről nincs tudomásunk – olyan szintre csökkenti az allergének mennyiségét, ami már nem okoz problémát.

Az immunrendszer a huminsav adás hatására megerősödik, de ez nem csak a fokozott – főleg humorális immun válasz – működést jelenti, hanem a helyes működést is. A szervezetben szinte minden enzimműködéshez kötött. Az enzimek képződéséhez fontosak a mikro és makro elemek. Ezek mind megvannak a huminsavban, így ez is pótlódik, amennyiben hiánybetegség lenne az allergia oka.

A szervezet védekező képessége az emésztőrendszer állapotától nagy mértékben függ. A huminsav az emésztőrendszer állapotát a fiziológiás állapotához közelíti, segíti.
Így ha van egy allergiás kedvenc, azt kideríteni hogy mi az ok, néha szinte lehetetlen. Különböző anyagok önmagukban lehet, hogy nem allergizálnak, de együtt, vagy a bomlástermékük együtt már igen. Ezért néha eredménytelen a vizsgálat, marad a tünetek csökkentése, legalább ne szenvedjen a kedvenc.

A huminsav a fentiek miatt megoldást jelent, mert egyszerre megköt –amit kell -, nyomelemeket pótol, segíti a szervezet saját működését.

Ezeket is érdekesnek találhatod

Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Az utóbbi időben megnőtt a keresések száma a hipoallergén állati tápokra. Nincs könnyű helyzetben a Gazdi, ha kénytel...
Olvass tovább...
Allergia protokol
Allergia protokol
Az allergia, és ez mindenhol olvasható egy fals immunválasz a szervezet részéről. Sokat keresgéltem erről az internet...
Olvass tovább...
Prevenciós készítmények és a Humac por
Prevenciós készítmények és a Humac por
Itt a nyár, a jó idővel beköszöntött a szúnyog szezon, vele együtt pedig a szívféreg elleni védekezés a gazdik részér...
Olvass tovább...