21. század kihívásai

21. század kihívásai

A 21. század egyik nagy kihívása a fokozott igénybevételnek kitett állati szervezet tápanyag ellátása, illetve az állat egészségügyi státusz megőrzése, javítása.

Felmerül az igény mind a haszonállatoknál, mind a társállatoknál, hogy valamilyen természetes anyag használatával próbálják megoldani a különböző problémákat.

  • A felmerülő problémák okai részben az állatok takarmányában, részben az állati szervezet működésében keresendők. Ilyenek például az anyagforgalmi zavarok, a rendellenes emésztés, allergiák, toxikózisok és még lehetne sorolni.
  • Az állati szervezet tápanyag ellátása, az immunrendszer működése nagymértékben függ az emésztő rendszer állapotától.
  • Ennek a megfigyelésnek köszönhetően az egyik erre irányuló kutatási irány a huminsavak lehetséges felhasználását vizsgálta, célozta meg. Ez egy természetes anyag, amelyet cégünk ebben a természetes formában forgalmaz. Semmilyen káros hatást vagy kontra indikációt a tudomány jelenleg nem ismer, teljes biztonsággal alkalmazható.

A huminsavak az emésztőrendszerbe kerülve többféle kedvező hatást fejtenek ki a szervezetre.

Ilyenek – amely hatásokat tudományosan igazoltak és amelyeket most már a saját tapasztalataink is alátámasztanak –

  • az emésztőrendszer pH-jára gyakorolt kedvező hatás, nevezetesen optimalizálja a bél pH-ját,
  • a bélflórára gyakorolt kedvező hatás – hatványkitevőkkel csökkenti a káros mikroorganizmusok számát az emésztőrendszerben, mind emellett segíti a hasznos flóra kialakulását.
  • Immunstimuláns hatása van, amelyet részben közvetlenül a bél nyálkahártyára, részben a szervezet humorális védekezőképességére fejt ki. Igy pl. a humorális immunválasz megduplázódik.
  • Megköti a káros anyagokat, mint például nehézfémek, toxinok.

Ezeket is érdekesnek találhatod

Mire figyeljünk, ha új kölyökkutya érkezik a családba?
Mire figyeljünk, ha új kölyökkutya érkezik a családba?
Szeretnénk néhány tanácsot adni kezdő állattartóknak, mit és mire kell figyelni, ha új családtag érkezik. Mikor megér...
Olvass tovább...
Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Mikor hipoallergén a hipoallergén táp?
Az utóbbi időben megnőtt a keresések száma a hipoallergén állati tápokra. Nincs könnyű helyzetben a Gazdi, ha kénytel...
Olvass tovább...
Allergia protokol
Allergia protokol
Az allergia, és ez mindenhol olvasható egy fals immunválasz a szervezet részéről. Sokat keresgéltem erről az internet...
Olvass tovább...